10 Haziran 2012 Pazar

Elektrik Tüketimi İlk Üç Ayda Yüzde 12 Arttı

 


Mersin'de tüketilen enerji miktarı, yılın ilk 3 ayında yüzde 12 oranında arttı.

Mersin'de tüketilen enerji miktarı, yılın ilk 3 ayında yüzde 12 oranında arttı. En fazla elektrik, yüzde 49 ile meskenlerde kullanıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Göstergeler Mart Bülteni'nden İHA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2012 yılı Ocak-Mart döneminde Mersin'de tüketilen enerji miktarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak, 708 milyon 587 bin 390 kilovat saat olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde kullanım alanlarına göre tüketilen enerji miktarı incelendiğinde, en fazla enerji tüketimi yüzde 49 ile meskenlerde görülürken, sanayide yüzde 23, ticarethaneler de ise yüzde 11 oranında enerji tüketimi gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında sanayi sektöründe tüketilen enerji miktarı geçen yıla göre yüzde 9 azalış gösterdi.
Öte yandan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) tüketilen enerji miktarı ise 2012 Ocak-Mart döneminde geçen yıla göre yüzde 9 arttı. Söz konusu artış Mart ayında da devam ederken, 2012 yılı Mart ayında bölgedeki enerji tüketiminde bir önceki aya göre yüzde 9, 2011 yılının aynı ayına göre de yüzde 8 oranında artış oldu. MTOSB'deki doğalgaz tüketimi ise 2012'nin ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 9 artarken, Mart ayındaki artış, Şubat ayına göre yüzde 5, geçen yılın Mart ayına göre de yüzde 8 arttı. Yılın ilk üç ayında bölgedeki elektrik ve doğalgaz tüketiminin geçen yılın üzerinde olduğu gözlendi. - MERSİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder