24 Haziran 2012 Pazar

TRAFO MERKEZİNDE PATLAMA

 
TRAFO MERKEZİNDE PATLAMA
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve bölgenin elektrik dağıtımını sağlayan Tatvan TEİAŞ trafo merkezinde, aşırı yüklemeden dolayı sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi.
 

 
 


 Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ve bölgenin elektrik dağıtımını sağlayan Tatvan TEİAŞ trafo merkezinde, aşırı yüklemeden dolayı sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamadan dolayı Bitlis merkez ve ilçelerine elektrik verilemiyor.


Köylerdeki aşırı yüklenmelerden dolayı trafolardan biri gece arıza yaptı. İkinci trafodaki aşırı yüklenmeden dolayı da sabah 05:00 sıralarında trafo merkezinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası trafo merkezinde yangın çıktı. Yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol atına alınırken, arızanın giderilebilmesi ve patlamanın boyutunun anlaşılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Patlamanın meydan geldiği alanda incelemelerde bulunan TEİAŞ Van Bölge Müdürü Kazım Çınar, Bitlis merkez, Güroymak, Hizan ve Mutki'ye elektrik verilemediğini söyledi. Çınar, 'Boşta bekleyen trafonun sağlam olduğunu tahmin ediyoruz. Bu trafomuzun kabloları yanmış, bunun yanında koruma sistemlerini harici olarak bağlar bağlamaz bunu servise alacağız. Bu şekilde Tatvan ve Bitlis tarafını besleyerek elektrik vermeye çalışacağız.' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder