13 Haziran 2012 Çarşamba

Milletvekili Şahin'den Enerji Kesintisi Açıklaması

 


TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, elektrik dağıtım şirketi tarafından Karabük kent genelindeki aydınlatma direklerinin enerjisinin kesilmesi ile ilgili, konunun Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından iktidara mal...

TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, elektrik dağıtım şirketi tarafından Karabük kent genelindeki aydınlatma direklerinin enerjisinin kesilmesi ile ilgili, konunun Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından iktidara mal edilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Ülke genelinde 216 belediyeden sorun yaşayan bir tek Karabük Belediyesi olduğunu belirten Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Karabük Belediyesi sınırları içerisinde yapılan hizmetlerde hiçbir zaman siyaset gözetmedik. Bu işten bir kahramanlık çıkmaz. Sayın Vergili'nin bu durumu yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyorum" dedi. Kent genelindeki aydınlatma direklerinin elektrik dağıtım firması tarafından kesilmesinin ardından konunun kendisine iletilmesinin ardından Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere tüm yetkililer ile görüştüğünü belirten Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin şunları söyledi:
"Bu sorun Başkent Elektrik bünyesinde ki 216 belediyede Karabük dışında yok. Yani bu sorun yalnızca Karabük'te yaşanıyor. Araştırdığımda öteden beri tüm belediye başkanları tarafından rutin olarak imzalanan bir evrakı Sayın Vergili'nin imzalamamasından dolayı bir sorun yaşıyoruz. Bu paraları Hazine ödemektedir, belediye ödememektedir. Kastamonu ve Bartın belediyeleri MHP'li bir sorun yok, hemen yanı başımızda Zonguldak CHP'li belediye bir sorun yok bunları, çoğaltabiliriz. Sayın Vergili iktidar bu elektriği kesti, çünkü biz iktidar partisinden değiliz gibi bir açıklama yapmış. Doğrusu buna üzüldüm ve bunu çok talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Biz Karabük'e hizmet bakımından herhangi bir parti ayırımı yapmayız. Karabük Belediyesi ile de yasal sınırlar içerisinde daima işbirliği yapmışızdır ve birçok hizmetlerin götürülmesinde de hep hükumetten yardım görmüştür. bunu mutlaka kendisi de itiraf edecektir. Şimdi elektrikler kesilince bunu hükUmete fatura etmek son derece haksızlıktır. Elektriklerin yanmaması nedeniyle doğacak güvenlik sorunlarından da Sayın Belediye Başkanı sorumludur. Karabük Valiliği gerek belediyemize gerekse ilgili kuruluşa gerekli yasal uyarıları yapacaktır. Sayın Vergili'nin durumu bir kez daha gözden geçirmesini ve elektriklerin bu gece yanmasını temin edecek adımları atmasını kendisinden bekliyoruz."
Karabüklülerin bunu hak etmediğini de ifade eden Milletvekili Şahin, "215 belediye de yaşayan vatandaşlarımız böyle bir sorun yaşamıyorsa ve bir tek Karabük'te yaşayan vatandaşlarımız bu sorunu yaşıyorsa bunun birinci derece sorumlusu maalesef Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili'dir. Durumunu tekrar değerlendirsin. Buradan bir kahramanlık çıkmaz. Yani bunu imzalamamaktan dolayı bir kahramanlık filan bekleniyorsa buradan bir kahramanlık filan çıkmaz" diye konuştu. - Karabük

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder