15 Haziran 2012 Cuma

Tacikistan Alternatif Enerji Arayışını Hızlandırıyor

                 
Enerji kıtlığı yüzünden özellikle kış aylarında zor günler geçiren Tacikistan, alternatif enerji arayışını hızlandırıyor.
Enerji kıtlığı yüzünden özellikle kış aylarında zor günler geçiren Tacikistan, alternatif enerji arayışını hızlandırıyor.
Bir taraftan İran ile enerji kaynaklarının sevkiyatı konusunda müzakerelerde bulunan Tacik yönetimi, diğer taraftan ülkede faaliyet gösteren yabancı şirketler ile önemli işbirliği anlaşmalarına imza atıyor.

Tacikistan Enerji ve Sanayi Bakanı Şerali Gul, Somon Oil ortak şirketin başkan yardımcısı Santos Martina İmza ile bir araya geldi. Görüşme kapsamında taraflar arasında ürün paylaşımı anlaşmasına imza atıldı. Bakan Gul, ülkenin doğalgaz ve petrole çok ihtiyaçları olduğunu kaydederek, şirketten kendilerine tahsis edilen alanlardaki arama çalışmalarını hızlandırmaları istedi. Somon Oil şirketi, İsviçre’nin DWM Petroleum şirketine bağlı. Somon Oil, Tacikistan’ın kuzeyindeki Sogd bölgesndeki "Batı" ve "Kuzey-batı" petrol ve doğalgaz sahalarında arama çalışmalarında bulunuyor. Tacikistan, komşusu Özbekistan’ın doğalgaz ihracatını durdurmasıyla enerji alanında büyük sıkıntı yaşıyor. Yurtdışından ihraç edilen doğalgaz ülkenin önemli sanayi tesislerinde kullanılıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder